Sajt.com.hr

Izrada Web stranica | SEO | Internet Marketing

Category: Blog (page 1 of 4)

Tko su zapravo tarot majstori?

Kad u svakodnevnici pomislimo ili pričamo o tarotu i tarot majstorima, najčešća mentalna slika koju mozak stvori je prikaz muškarca ili žene unutar televizijskog ekrana na kojemu su ispisane razne brojke i slova (cijena po minuti, pozivni broj, službeni telefon, broj tarot operatera i sl.).

Vratimo li se približno 500-ak godina unatrag, domicilno stanovništvo europskih gradova na riječ tarot u mislima bi imalo društvenu kartašku igru koja se igra po posebnim pravilima i koristi se uglavnom za zabavu i razbibrigu. No, razvojem tadašnjeg društva (i misli) te položajem tarota kao jednoj od društvenih igara među siromašnijom populacijom (iznimna raširenost zabilježena je među romskim stanovništvom), započela je njegova upotreba u okultne svrhe (ponajprije proricanje budućnosti). Tijekom 18. stoljeća tarot se iznimno popularizirao u svim dijelovima Europe, te je sve do danas takav i ostao.
Suvremeni tarot majstori izučavaju tarot, u znanstvenim krugovima smatranu kao pseudoznanost, ponajprije zbog nedostatka pozitivnih znanstvenih temelja i argumenata koji bi dali temelj i kontinuitet točnosti predviđanja događaja. Profesionalni tarot majstori u svojim čitanjima koriste osnovne ideje i kalupe u kojima se gotovo svaka osoba može prepoznati, takozvano ”hladno čitanje” (cold reading) koje koriste poznati mentalisti, psihoanalitičari i čitači karata.

Poziv na gatanje i proricanje sudbine.

U suvremenom društvu tarot majstori najčešće vode emisije preko televizije ili radija, a najčešća pitanja koja korisnici postavljaju su u vezi zdravlja, ljubavi, obitelji, financija i sl. Neki popularni tarot majstori svoju emisiju nadopunjavaju zabavnim sadržajem te tako animiraju gledatelje da sudjeluju u istoj. ”Face to face” tarot majstori čitanje rade na nešto ozbiljnijoj razini te tako mogu i ozbiljnije djelovati i utjecati na korisnika tarot usluga. Dostupnošću tarot špilova diljem svijeta, doslovno svaka osoba može postati takozvani tarot majstor, a korištenje takvih tarot čitanja najčešće je u krugu bliskih prijatelja ili rodbine te se odvija u opuštenom i zabavnom tonu. Naravno, postoje i pravi profesionalci u ovom poslu.

Dakle, korištenje tarot usluga od tarot majstora može biti nekakva vrst zabave, razbibrige i uživanja, ali i orijentacija, spas i prevaga u donošenju velikih životnih odluka i radnji.

Nove ekstenzije domena

Uskoro, prema najavi (www.godaddy.com) u promet kreće masa novih ekstenzija domena i to stvarno brdo njih. Neki od zanimljivijih koje bi izdvojio su dakako:

.blog
.online
.site
.shop
.web
.company
.ceo
.beer
.food
.fire
.dot
.day

i tako dalje i dalje i dalje..

Animator – opis posla

Dizajner napravi crteže ili modele koji se stavljaju na ekran. Njihov posao je koristiti animaciju i full-length filmove, televizijske crtiće, reklame, kompjuterske igrice, Web stranice i filmske specijalne efekte.

Oni su specijalisti u sve četiri animacijske tehnike:

• 2-D rućno crtanje, ili tradicionalno
• 2-D računalno-generirano
• 3-D računalno-generirano (znano kao “CGI“)
• Stop-frame, stop-motion ili animacija modela

Ima puno faza ukljućenih u proizvodnju animacije, od generiranja ideje do gradnja modela i finalnog uređivanja. Svaka faza ukljućuje nekoliko specifičnih poslova.

Development – direktori i producenti stvaraju ideje, planiraju projekt i traže resurse. Pre- proizvodnja – proizvodni dizajneri kreiraju izgled; uputstva umjetnika uzimajući skriptu ili ideju i pokazuju priću na vizualan naćin; i layout umjetnici crtaju kako će izgledati svaki snimak. Proizvodnja – digitalni painters touch up colours; animatori i modelari slijede uputstva i koriste se računalom ili stop-frame animaciju za stvaranje raspoloženja i osobnosti. Post-production – kompozitor se pridružuje različitim slojevima animacije (pozadine, specijalni efekti, slova i grafika); izvršni producent finalizira dijelove. Jedna velika ili dugotrajna produkcija, nekoliko animatora i asistenata mogu raditi na jednoj fazi nekoliko tjedana, mjeseci ili godina. Animatori koji rade na manjim projektima mogu pokrivati nekoliko poslova.

Divan odmor uz prirodu i čisto more

Guleti u Hrvatskoj Croatia Gulet i drveni motorni brodovi odnosno guleti osigurati će vam jedinstveno krstarenje, jedno ležernije iskustvo i drugačiji način istraživanja Jadrana. Svi naši guleti iznajmljuju se s potpunom posadom (kapetan, kuhar i dodatni članovi posade za veće brodove).

Uz pažljiv odabir članova posade, uživat ćete u neusporedivoj razini usluge. Uživajte na brodu, raskoši poput en-suite smještaja i otvorenih sjedećih blagovaona, dalmatinske kuhinje od hrvatskog kuhara i bar opskrbljen prema vašoj želji, u ponudi imamo bezalkoholna pića, vina, žestoka pića, šampanjac – što god žele.

Crusing jedrenjaka u Hrvatskoj nude mnogi ali nisu svi iznajmljivači brodova jednaki, niti po kvaliteti niti po cijeni usluge koju pružaju.

Najbolje stranice za kupovinu preko neta?

Kao što nam je svima već odavno poznato kupnja preko Interneta postala je svakodnevnica i mnogo jednostavnija stvar od odlaska u trgovinu. Iako su neki ljudi jako skeptični kad je u pitanju korištenje kartica na netu ipak nam to uvelike olakšava i uštedi dragocjeno vrijeme. Često jedino preko Interneta možete kupiti proizvod koji vam je potreban jer ga nema u vašim trgovinama. Kupovinom preko Interneta imate veći i bolji izbor robe a to sve radite iz vašeg doma. Mada nisu sve stranice povoljne ni sigurne ja ću vam preporučiti neke koje i sam koristim ili za koje sam čuo od prijatelja da su izvrsni i povoljni.

Dealextreme.com – vjerojatno najbolja stranica sa velikim brojem proizvoda, zanimljivih stvari, besplatan shipping i carina oko 26$ sa porezom, ako kupite robu iznad te cijene uzmite naljepnicu kojom se prekriva dealextreme te se stavlja gift znak, čime se može izbjeći carina. Proizvodi stižu za nekih 12 radnih dana. Imaju vrlo dobar support.

FocalPrice.com – relativno je nova stranica, radi na sličnom principu kao i Dealextreme te tako predstavlja velikog konkurenta.

Chinavasion.com – Možda i bolja od Dealextreme, vrlo kvalitetni proizvodi iako su malo više cijene nego kod Dealextrema no stranica sa najviše sigurnosnih certifikata.

DealsDirect.com.au – sa jako mnogo proizvoda koji imaju status “Free shipping”, većina proizvoda je “genuine” odnosno kvalitetne marke (tipa Samsung…)

eBay.com – vjerojatno svima poznata, radi na principu aukcija, eBay pruža online uslugu aukcijske kupnje i prodaje. Osim originalne i glavne web stranice u SAD-u, eBay je osnovao svoje stranice u mnogim drugim zemljama.

Amazon.com – također vrlo popularna stranica sa provjerenim proizvodima, neki put imaju free shipping.

Swimshop.co.uk – najkvalitetnija stranica sa opremom za vodene sportove.

Game.co.uk – povoljna stranica sa mnoštvom različitih gaming predmeta, od poznatih igara do gaming odječe, za nas nažalost se plaća porez i dostava u iznosu od oko 4 £.

Steam.com – jedna od najboljih ako ne i najbolja stranica i servis za kupovanje igara u download obliku.

Za naručivanje sa ovih stranica trebate imati PayPal račun sa valjanom karticom (mora biti MasterCard, Visa ili American Express).

Icon Hover Effects

Jednostavno i predivno. Efekti kada mišonjom prelazimo preko određene ikonice. Baciti oko ovdje: tympanus.net/Development/IconHoverEffects/

Kako napraviti sobu za chat u roku dvije sekunde

Svi znamo što je to chat (čavrljanje). Ponekad je potrebno obaviti nekakav razgovor preko neta bez obzira o čemu se radilo i ponekad je teško pronaći pravi način za obavljanje tog razgovora jer u većini slučajeva trebamo razgovarati odmah i sada. Netko koristi MSN Messenger, netko opet Google Talk, ICQ, itd…

Poanta je u tome da gnjavaža prilagođavati se, skidati software i instalirati ga samo zato kako bi čavrljali s nekim. Velika je gnjavaža jer vi na primjer volite Google Talk i ne želite sad mijenjati svoje navike zbog jednog chata s nekim, netko drugi opet voli koristiti MSN Messenger itd…

http://www.tinychat.com je rješenje za ovaj problem! Jednostavno, brzo i besplatno otvorite svoju chat sobu, te link od sobe koju ste upravo kreirali pošalje osobi s kojom želite chatat i problem oko načina chatanja riješili ste u dvije sekunde.

Google Panda, Google Pingvin i ostale životinje

Vjerujem da ste čuli za Google Panda update, pa Google Panda update 2, pa Google Pingvin i tako dalje. Što zapravo znače i što se krije iza tih životinja probat ću objasniti u ovom članku ali najvažnije od svega je da se ne bojite, stoga krećemo.

Google Panda

Google Panda je zapravo promjena SERP algoritma u najvećoj mjeri putem Google Pande u SERP-u više neće biti ne kvalitetnih stranica i stranica s jako malo tekstualnog sadržaja, ali istovremeno jako kvalitetne stranice s puno unikatnog sadržaja biti će nagrađene boljom pozicijom u SERP-u. Kako su se mnogi auto blog frajeri rangirali s sadržajem kojeg su pokupili putem rss-a i automatski ga objavili na svojoj stranici vlasnici i autori tog sadržaja pobunili su se i žalili, kukali i plakali… Eto sad je Panda u akciji već godinu dana, jeste primijetili da nema više tako puno spam i auto blog stranica?

Kako poboljšati svoju stranicu možete pročitati na službenom Google blogu, konkretnije u postu jer kvaliteta je ono što svi želimo!

Google Pingvin

Google Pingvin je kodno ime za ažuriranje Google algoritma koji je objavljen 2012. godine. Ažuriranje je usmjereno na gubitak pozicija u SERP-u web stranica koje krše Google Webmaster Guidelines pomoću raznih black-hat SEO tehnika. Webmajstori su posebno ljuti na ovaj update jer je veliki postotak stranica izgubilo svoje pozicije na tražilici iako nisu rađene nikakve ne dopuštene SEO tehnike. Po mom mišljenju Google je ipak malo pretjerao jer sve više smrdi da je putem ovog updatea krajnji cilj povećati plaćanje Google oglasa.

Kako od web stranice napraviti PDF

Davnih dana, još u jedanaestom mjesecu prošle godine pisao sam o tome kako prebaciti PDF dokumenat u Word, a ovog puta predstavljam vam odličan online alat za prebacivanje web stranice u PDF.

Sve što je potrebno napraviti je upisati web adresu stranice koju želimo pretvoriti u PDF, kliknuti gumb “Make PDF” i kroz par trenutaka preuzet ćemo PDF dokument koji je upravo preslika prethodno ukucane web adrese..

Hajmo sada svi na www.html-pdf-converter.com i počnite s arhiviranjem najboljih dizajna ili korisnih tekstova i to u PDF formatu.

Izbjegavajte info, me, in, eu ekstenzije domena

Ako želite dobro rangiranje na tražilicama trebali bi razmislit o ekstenziji domene koju namjeravate kupiti. Odmah treba reći kako su .com i .net vaš najbolji izbor. Nekada je željeno ime domene jednostavno zauzeto jer u današnje vrijeme je jako teško pronaći slobodno a istovremeno i dobro ime za domenu.

Nemojte ako je ime zauzeto posegnuti za ekstenzijama info, me, in, eu koje se provjereno teško rangiraju na tražilicama. No međutim ako želite neko cool ime i ne zanima vas previše posjeta s tražilice slobodno uzmite domenu na primjer ubodi.me.

Older posts

© 2017 Sajt.com.hr