Kadice za bebe – Mini vodič prilikom kupovine

Ovo je jedan mini vodič za odabir i kupovinu kadice za bebe. Kako bismo vam pomogli i dali konkretne savjete, sastavili smo ovaj kratki vodič s nekoliko glavnih savjeta za pravilan odabir kadice za bebe za nježne i nezaboravne trenutke kupanja, pa i igre u vodi.

Kadice za bebe su vrlo korišteno pomagalo kod njege male bebe, pa ju je svakako dobro pravilno odabrati prilikom kupovine. Neko generalno mišljenje je da one znaju zauzimati dosta prostora, što može biti točno, ali i ne mora.

Imate na raspolaganju raznih veličina kadica za bebe. Od onih veoma komotnih koje zahtijevaju više prostora, do onih manjih i minimalističkih. Veličinu kadice birate prema veličini prostora s kojim raspolažete.

Kadice za bebe s više dodatnih funkcija kao što su stalci za kadice, podloge za kupanje

Osim onih osnovnih i jednostavnih modela kadica, postoje i kadice sa raznim dodatnim funkcijama. Neke od njih su sljedeće:

– ugrađeni termometar za vodu
– vaga za izračun bebine težine, s čak LCD zaslonom za prikaz informacija
– stalak za kadicu s podešavanjem idealne visine prilikom kupanja bebe

Takve kadice su zgodna rješenja koja kombiniraju nekoliko različitih proizvoda u jedan višenamjenski proizvod.

Stalak za podešavanje visine prilikom kupanja bebe, dobar je kako bi se što više izbjeglo pretjerano sagibanje i savijanje leđa. Na taj način izbjegnete nepotrebno opterećenje i moguće neželjene bolove u leđima.

Kupanje bebe može biti zabava kako za roditelja tako i za dijete

Osim kupanja bebe. Taj zadatak svakog roditelja može i zabavan. Riječ je o igranju u vodi. Špricanje, prelijevanje, pretakanje i igra kiše samo su neke od mogućnosti koje nude neke od dječjih igračaka za vodu. Moguće ih je oprati u perilici, lako se slažu i odlažu, a zbog pomno odabranog materijala bez ftalata i BPA, potpuno su sigurne za bebe i djecu.

ŠTO JE EMAIL MARKETING I KAKO GA KORISTITI?

Osoban, brz, jeftin i pristupačan. Tako bi se u nekoliko riječi mogao opisati email marketing, popularna vrsta marketinga s kojom smo se svi više ili manje sreli jer gotovo da nema osobe koja u svoj mail sandučić nije primila neku vrstu reklame ili je pretplaćena na newsletter. Premda zvuči pa i jest prilično jednostavno, email marketing itekako ima neka pravila koja je poželjno slijediti kako bi ovaj način komunikacije s krajnjim korisnikom ostvario željeni učinak. Evo nekih od njih…

Izaberite ciljanu skupinu – pod ovim pojmom podrazumijeva se slaganje mail liste kontakata koje bi ono što ovim putem želite prezentirati doista moglo zanimati ili pak s druge strane ponuda pretplate na vaš newsletter koji će korisnici koji se za nju odluče redovito primati u svoj sandučić.

Ulaštite svoj mail – neovisno smišljate li sadržaj koji ćete poslati sami ili ćete za to angažirati stručnu osobu, težite tomu da porukom koju šaljete privučete pažnju. Počevši od samog naslova koji će primatelja ponukati da vašu poruku uopće otvori, nastojte da tekstualno, ali i putem linkova i fotografija pružite što više informacija i zainteresirate one kojima se obraćate. Drugim riječima, ovdje iskoristite sve moguće opcije kako bi sebe, ili ono što želite, prezentirali u najboljem mogućem svjetlu.

Poštujte pravila bontona – da, bonton je i ovdje itekako važan. Poželite dobrodošlicu onima koji su se pretplatili na vaš newsletter, nastojte se svakom kontaktu obratiti ponaosob oslovljavajući ga imenom, ali isto tako i pružite mogućnost da se oni koji više za vaše poruke možda nisu zainteresirani jednostavno odjave od primanja istih.

Poštujući navedena pravila, primjenjujući dobru strategiju i koristeći se nekim od svima dostupnih gotovih email marketing alata uz malo truda vrlo brzo o sebi možete proširiti (dobar) glas. A jednom kada polovite osnove i shvatite sve dobrobiti koje ova vrst reklame nosi s vremenom ćete postajati sve bolji i bolji.

Gdje su ostaci Persepolisa?

Persepolis je bio glavni grad drevne Perzije. Perzijski car, kralj Darije I, osvojio je Perzepolis pr. Osnovan je oko 500. godine prije nove ere u planinskom području današnjeg jugozapadnog Irana. Darius i njegovi nasljednici dali su u središtu glavnog grada sagraditi velike kamene i ćerpičeve palače kako bi proslavili vjerski blagdan Nove godine. Svake godine, na ovoj ceremoniji, kralj bi obnovio svoja božanska prava kao kralj i prihvatio darove koje su donijeli predstavnici svih prava unutar Perzijskog carstva. prije Krista 330. godine Aleksandar Veliki je osvojio Perzepolis.

Arheolozi su uglavnom otkrili ostatke Persepolisa. Neke od tih ruševina su obnovljene. Posjetitelji mogu vidjeti rezbariju na kamenu koja predstavlja prolaz novogodišnjih darivatelja na dva široka stubišta koja vode do kraljeve dvorane za primanje.

Datoteka činjenica: Deset tisuća vojnika, nazvanih Besmrtnici, činili su jezgru perzijske vojske. Svaki umrli kopljanik ili strijelac odmah je zamijenjen novim.

Gdje je bio kralj Ashurbanipal?

Asirija, drevna zemlja smještena iznad rijeke Tigris u Mezopotamiji, datira još prije Krista. Između 668. i 627. bio je pod vlašću kralja po imenu Ashurbanipal. Ova se zemlja nalazila na sjeveru današnjeg Iraka. Asirijska civilizacija bila je u mnogočemu slična južnom susjedu, drevnom Babilonu. Ašurbanipal je bio zadnji od asirskih velikih kraljeva. Grad Ninive učinio je svojom prijestolnicom. Ovdje je dao sagraditi veličanstvenu palaču, knjižnicu i vrlo kićene vrtove. Najveći bog Asirije bio je Asur, a na kralja se gledalo kao na predstavnika Asirije u svijetu. Kralj je bio zadužen za vojsku i državu. Također je nadgledao hramove i njihove svećenike. Stanovnici starijih gradova poput Assura i Ninive imali su neke privilegije poput plaćanja manje poreza i izuzeća od vojne službe. Vlasnici zemljišta morali su platiti porez i poslati mladiće koji žive na njihovoj zemlji kao vojnike. Izuzev Asirije, carstvo je bilo podijeljeno na provincije. Svakom provincijom upravljao je guverner koji je bio odgovoran središnjoj državi.
Datoteka činjenica: Asirski umjetnici izrađivali su skulpture na reljefnim zidovima na kojima su krilati anđeli, scene lova, lavovi i bikovi. Kao sport, asirski kralj i plemići ubijali bi lavove u zatočeništvu puštene u posebne odaje.

Gdje je osnovana prva velika svjetska civilizacija?

Civilizacija doline Inda bila je jedno od prvih velikih svjetskih društava. Rođen je iz zajednica koje se bave trgovinom, poljoprivredom i stočarstvom. Ova je civilizacija počela cvjetati prije otprilike 4500 godina na prostranim ravnicama današnjeg Pakistana i sjeverozapadne Indije. Harappa sjeverno od doline Inda i Mohenjo Daro na jugu bila su dva najveća grada ove civilizacije. Obojica su bili gradovi uspostavljeni u multiplaniranom i mrežnom sustavu. Ti su gradovi imali široke ceste i mnoštvo zidanih kuća, od kojih su mnoge bile visoke najmanje dvije etaže. Mnogi su domovi imali kupku koja se donosila iz obližnjeg javnog zdenca ili iz izvora u dvorištu kuće.
Ljudi koji su ovdje živjeli bavili su se poljoprivredom, uzgajajući usjeve na poljima prekrivenim aluvijumskim vodama kad se snijeg topio u planinama na sjeveru.
Datoteka činjenica: Poljoprivrednici koji su živjeli u dolini Inda koristili su drvene automobile na kojima je trčao par volova. Na otkopanim cestama Mohenjo Daroa uočeni su duboki tragovi koje su ostavile natovarene kočije.

Gdje je Sargon iz Akata uspostavio svoje carstvo?

Sargon iz Akata kralj je koji je osnovao prvo veliko carstvo u povijesti. Njegovo carstvo pr. Osnovan je u Mezopotamiji (današnji Irak) oko 2300. godine prije Krista i dominirao je većinom jugozapadne Azije. Sargon je bio sjajan vojnik i kralj. Bio je jedan od prvih kraljeva koji je uspostavio stalnu vojsku i postavio vladare iz središta za upravitelje osvojenih gradova. Njegovo carstvo, koje je sagradio na vrlo čvrstim temeljima, opstalo je još šezdeset godina nakon Sargonove smrti. Sargon je svoju političku karijeru započeo noseći trofej kralja Kish. Sargon je kasnije osvojio Kish i druge sumerske gradove-države. Kasnije je izborio niz pobjeda koje su mu omogućile da proširi granice svog carstva od današnjeg Irana na istoku do Mediterana i Anadolije (danas Turska) na zapadu. Sargon,
Datoteka činjenica: Sargon je jednoj od svojih kćeri postavio svećenicu Mjesečeve dijagnoze na Uru. Ova rezbarena drvena kutija, kraljevski simbol Ura, datira još prije Krista. Ostao je oko 2500. pr. Mozaični natpisi opisuju paradu poljoprivrednika i vojnike koji odlaze u rat.

Gdje su se razvile prve šume?

Prve šume počele su se pojavljivati u močvarama pred kraj devonskog razdoblja, prije oko 365 milijuna godina. Oni su se sastojali od crva veličine stabala i paprati. Stabla nekih bila su duga oko 12 metara i debela 1 metar. Te su šume bile dom prvih vodozemaca i insekata. S početkom karbonske ere, prije oko 360 milijuna godina, velik dio Sjeverne Amerike bio je prekriven ogromnim močvarama. U tim toplim močvarama izrasli su divovski vukodlaci i preslice, koji mogu doseći 38 metara duljine. Vremenom su se u močvarnim šumama počele pojavljivati paprati i prve četinjače.
Datoteka činjenica: Rane šume imale su gustu vegetaciju u kojoj su se nalazile paprat, golemi žohari, vretenci, škorpioni i pauci, visoki oko tri metra.

Gdje su Himalaje?

Himalaje su najviši planinski sustav na svijetu. Planine lukom prolaze kroz južnu Aziju od Pamira zapadno od velikog zavoja rijeke Ind do velikog zavoja rijeke Brahmaputre i istočno u dužini od 2.410 km. Ime Himalaja na sanskrtu znači Snježna kuća ili Snježna regija. Himalaju čine brojni planinski lanci koji teku usporedno jedni s drugima. Čini prepreku koja odvaja sjevernu Indiju od tibetanske doline u Kini. Dijelovi himalajskog sustava široki su do 320 kilometara. Himalaje su također povezane s ostalim istočnim i zapadnim planinskim lancima u Aziji.
Datoteka činjenica: Mnoge životinje koje žive u tropskoj, umjerenoj i hladnoj klimi mogu živjeti na Himalaji. Ovdje se mogu naći tigar, leopard, nosorog, slon, jak i razne vrste majmuna.

Je li naš Sunčev sustav jedinstven?

Struktura Sunčevog sustava je pravilna: planeti se okreću u istom smjeru, približno u istoj ravnini. To je vjerojatno povezano s početkom sustava.
To je filozofa Immanuela Kanta (1724. – 1804.) i astronoma Pierrea-Simona Laplacea (1749. – 1829.) dovelo do “pretpostavke maglice”.
Ideja: Planeti koncentrirani iz ravnog diska materije u orbiti oko novorođenog Sunca. Pitanje: Je li se isto dogodilo i oko drugih zvijezda?
Nizozemsko-američki infracrveni satelit IRAS pronašao je zvijezde s puno topline (infracrvene), vjerojatno zbog okolnih diskova prašine.
Disk zvijezde Beta Pictoris, udaljene 63 svjetlosne godine, kasnije je opažen zemaljskim teleskopom. Na disku su se nalazile čestice prašine / kamenje.
Svemirski teleskop Hubble (1990-te) otkrio je protoplanetarne diskove oko novih zvijezda u maglici Orion. Diskovi su zapravo bili vrlo česti.
Prašnjave protoplanetarne diskove lakše je otkriti od potpuno formiranih planeta. Oni emitiraju svjetlost zvijezda i sjaje se infracrvenom (toplinom).
Okružuju vrlo mlade zvijezde pravi su protoplanetarni diskovi; stariji mogu biti diskovi krhotina sudara velikih tijela.
Neki su diskovi isprekidani, s rupama u sredini ili šuplji, poput Saturnovih prstenova. Razlog je vjerojatno gravitacija većih predmeta.
Prema računalnim simulacijama, moguće je da bi se plin i prašina u ravnom, rotirajućem disku kombinirali i stvorili masivna tijela i na kraju planete.
Ukratko, dokaz je da naš Sunčev sustav nije jedinstven, ali drugi planetarni sustavi mogu biti manje pravilni od našeg.

Što je kvazar?

Kvazari su zvjezdane točkice svjetlosti – kratica od “nalik zvijezdama” – ali daleko su veće od udaljenosti na kojoj su zvijezde vidljive.
Holandsko-američki astronom Maarten Schmidt otkrio ih je 1963. godine. Drugi su to vidjeli, ali Schmidt je prvi shvatio njihovu važnost.
Kvazari su morali biti nevjerojatno svijetli da bi bili toliko svjetleći iako su bili na nevjerojatnoj udaljenosti od svemira.
Tipični kvazar pumpa 100 puta energiju normalne galaksije poput Mliječne staze. Štoviše, dolazi iz malog volumena Sunčevog sustava.
Međutim, nuklearna energija za to je vrlo nedostatna. Jedini mogući izvor: “Gravitacijska energija” koju emitira materija koja pada u središnju crnu rupu.
Kvazarska svjetlost je svjetlost koju emitira užarena tvar dok se kovitla s “akumulacijskog diska” u crnu rupu, poput vode koja se uskovitlala u rupi sudopera.
Ovo nije redovita crna rupa “zvjezdane mase”, već “supermasivna”. U najsjajnijim kvazarima njegova masa doseže 30 milijardi puta veću masu od Sunca.
“Nejasne” okolne zvijezde primijećene su dugo nakon otkrića kvazara. Kvazar je bio presvijetla “jezgra” galaksije, čija je svjetlost nadjačala sve.
Kvazari su ekstremni primjer “aktivnih galaksija” čiju svjetlost stvaraju supermasivne crne rupe, a ne zvijezde.
Aktivne galaksije čine 1%. Osim kvazara, postoje eliptične “radio galaksije” i spiralne “Seyfert” galaksije.
Većina galaksija (uključujući našu) možda je prošla aktivni (kvazarski) proces dok su bile mlade. Proces je završio kad je središnjoj crnoj rupi ponestalo goriva.
Danas nema kvazara. Njihovo zlatno doba bilo je prije milijardi godina. Ono što vidimo teleskopom nalik je svijetlim lampionima na početku vremena.